Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Axel Scheffler • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 7,96

Overal elders € 9,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Pip en Posy en het nieuwe vriendje' is een leuk prentenboek van Axel Scheffler (bekend van o.a. De Gruffalo). De geliefde boeken over Pip en Posy zijn speciaal op maat voor peuters.

Het nieuwe vriendje
Pip en Posy gaan samen naar het strand. Ze zoeken schelpen, graven een kuil en vangen visjes in de zee. Als Posy even een lekker dutje doet, ziet Pip dat er iemand naast hen is komen zitten. Het is Vic, en Vic wil best met Pip spelen. Dat wil Pip ook wel! Ze hebben het grootste plezier met z'n tweetjes. Maar als Posy wakker wordt, is ze een beetje jaloers. Ze wil Pip eigenlijk niet met iemand delen. Hoe moet dat nu?

Pip en Posy van Axel Scheffler
De serie 'Pip en Posy' die inmiddels al uit zeven boeken bestaat, gaat over de grote en kleine ups en downs in een peuterleven. In elk deel staat een ander thema centraal: dit keer is dat jaloezie en leren delen. De boeken zijn geschreven en getekend door Axel Scheffler (bekend van o.a. De Gruffalo), wiens prentenboeken in meer dan 30 landen worden uitgegeven.


Reviews & recensies

Pip en Posy zijn beste vriendjes en gaan samen een dagje naar het strand. Ze hebben allemaal spulletjes meegenomen. Een matje om op te liggen, een parasol, zonnebrandcrème en hun knuffels. Ze verzamelen schelpen, graven een kuil en vangen visjes met een netje. Ze hebben het heel leuk samen. Als Posy even een dutje gaat doen, ziet Pip dat er iemand naast hen is komen zitten. Het is Vic de hond. Hij heeft ontzettend veel leuk speelgoed meegenomen. 'Zullen we samen spelen?', vraagt Vic aan Pip. Dat doen ze. Ze hebben enorm veel lol en lachen zo hard dat Posy er wakker van wordt. Posy heeft geen zin om mee te spelen met Vic en Pip. Ze voelt zich daardoor eenzaam. En is ook een beetje jaloers. Als ze met z'n drieën een ijsje gaat halen, gebeurt er iets verrassends. Want Posy maakt een heel lief gebaar. Een lief en schattig verhaaltje voor peuters over nieuwe vrienden maken, jaloezie en échte vriendschap. Met vrolijke illustraties in warme kleuren. Een boekje wat je vaak met je peuter kunt lezen. De herkenbare emoties voor kinderen maakt het verhaal levendig.


Details:

Auteur(s)Axel Scheffler
UitgeverijGottmer
ISBN9789025765347
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's32
LeeftijdsindicatieBaby's en peuters
Verschijningsdatum
SeriePip en Posy
Afmetingen230 x 229 x 17 mm.
Gewicht442 gr.  

Recent bekeken producten