Plan van aanpak in de dagopvang Cursus

M. Duyvestijn, Roc Mondriaan • Paperback

€ 13,25

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de cursus maakt de student kennis met twee werkvelden van de maatschappelijke zorg: het kinderdagcentrum voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen en de dagopvang voor daken
thuislozen. In beide werkvelden komen verschillende zorgvragers aan bod. In het kinderdagcentrum komen de studenten verschillende lichamelijke en verstandelijke beperkingen tegen. In de dagopvang bestuderen ze verschillende psychiatrische en sociale beperkingen.

Toetsbare producten: plan van aanpak voor één ondersteuningsvraag voor elk werkveld.

Deze cursus kan worden gebruikt voor de opleiding:
- medewerker maatschappelijke zorg
- persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg
- persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Factor-E voor SAW
Factor-E bestaat uit cursussen, trainingen en projecten naar het leerlijnenmodel van De Bie. Het materiaal van Factor-E behandelt de onderwerpen vanuit de praktijk.

Cursus
In een cursus wordt de theorie behandeld. Het gaat in de cursus om de achtergronden en definities. De student kan op een actieve manier kennis en inzicht verwerven. Niet alleen door te lezen en te luisteren, maar juist door te doen. Actieve verwerking van de leerstof dus. De cursus bestaat daarom uit veel en gevarieerde opdrachten waarmee de student individueel of in groepsverband aan de slag kan. De theoretische achtergronden staan in de bronnen. Een cursus heeft een omvang van 40 studiebelastinguren (SBU) (huiswerk en lessen).

Details:

Auteur(s)M. Duyvestijn, Roc Mondriaan
UitgeverijEdu'actief
ISBN9789037205510
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's40
Verschijningsdatum
Afmetingen297 x 210 x 1 mm.
Gewicht133 gr.  

Recent bekeken producten