Pleegouderschap in de praktijk

Gerda Doelman • Paperback

€ 16,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Pleegouder zijn vraagt meer dan een ruim hart. Het vraagt pedagogisch inzicht in wat een kind overkomt en inzicht in wat er binnen het gezin gebeurt als er een pleegkind komt of reeds aanwezig is. Van een pleegouder wordt verwacht dat hij goed kan afstemmen op deze situatie en vanuit de eigen persoonlijke kwaliteiten sturing geeft aan de opvoedingsprocessen.

Pleegouderschap in de praktijk gaat in op de vele kanten van het
pleegouderschap. Een pleegouder is in de eerste plaats een ouderopvoeder, geen hulpverlener. Toch kunnen zich situaties voordoen,
waarin je meer moet doen dan ¿gewoon opvoeden¿.

Dit boek is bedoeld om inzicht in het pleegouderschap te vergroten. Het boek gaat onder andere in op de verschillen tussen gewoon opvoeden en pleegopvoeden, de voorbereidingen op het pleegouderschap en de manieren van verantwoord omgaan met het kind. Ook zijn praktijkervaringen van pleegouders opgenomen.

Gerda Doelman is opgeleid als docent pedagogiek, is gecertificeerd
supervisor en trainer van contactvaardigheden. Ze ontwikkelt trainingen op het gebied van begeleidingswerk en heeft speciaal voor pleegouders twee trainingen gerealiseerd: ¿Pleegouderschap in de praktijk¿ en ¿Omgaan met een kind met een hechtingsprobleem¿. Ze heeft ervaringen met pleegkinderen en is actief betrokken bij het werk van ¿Pleegoudersupport Zeeland¿.

Details:

Auteur(s)Gerda Doelman
UitgeverijUitgeverij Boom, Nelissen
ISBN9789024418312
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's112
Verschijningsdatum
SeriePM-reeks
Afmetingen235 x 150 x 7 mm.
Gewicht197 gr.

Recent bekeken producten