PM-reeks De docent competent

A. Mackay, G. Schelvis, Marijke Lingsma • Paperback

€ 24,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe kun je in het onderwijs, met alle aanhoudende veranderingen, succesvol functioneren? Marijke Lingsma, Gerard Schelvis en Alexandra Mackay laten zien met welke basiscompetenties je een succesvolle docent kunt worden en blijven. Aan de hand van gesprekken met docenten krijgen lezers een beeld van de huidige onderwijspraktijk in het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs.

Daarna beschrijven de auteurs vijf basiscompetenties die staan voor vormen van succesvol gedrag. De competenties zijn: onderwijskundige wendbaarheid, innoverend vermogen, zelfmanagement, relationele sensitiviteit en samenwerken. Aan iedere competentie is een hoofdstuk gewijd. De hoofdstukken bevatten instrumenten om de eigen ontwikkeling te bepalen en instrumenten om zich verder te kunnen ontwikkelen.

In dit praktijkboek is de theorie afgewisseld met coachingsgesprekken, cases en tips. Het boek is geschreven voor docenten uit het voortgezet onderwijs, docenten uit het hoger beroepsonderwijs, studenten 1e en 2e graads lerarenopleiding en beleidsmakers.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.multimediacoach.nl

Details:

Auteur(s)A. Mackay, G. Schelvis, Marijke Lingsma
UitgeverijUitgeverij Boom, Nelissen
ISBN9789024416394
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
SeriePM-reeks
Afmetingen235 x 150 x 9 mm.
Gewicht245 gr.

Recent bekeken producten