Pogingen iets van het leven te maken - Grote lettereditie

Hendrik Groen • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
De laatste bestelling was 15 uur geleden.
Bestellen

Pogingen iets van het leven te maken - Grote lettereditie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

GROTE LETTEREDITIE ! Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage...

Dit boek in de pers

Hendrik Groen is een ontroerende held.  
Trouw  

De lezer hecht zich aan het groepje vrienden dat laat zien dat alledaagse zaken uit de ‘gewone’ wereld, zoals vriendschap, verliefdheid, pesten en jaloezie, ook in een verzorgingshuis aan de orde van de dag zijn. De schrijver, wie het ook is, laat de lezer op de laatste pagina dan ook met een brok in de keel achter.  
Hebban.nl  

De teksten zijn ongerieflijk en hilarisch tegelijk.  
Leeuwarder Courant  

Voor wie het na lezing nog niet door heeft, meldt de uitgever het er voor de zekerheid maar bij: de naam Hendrik Groen is een pseudoniem. Verhaalopbouw en stijl verraden dat achter deze ’debutant’ een ervaren schrijver schuilgaat. Gokje: Nico Dijkshoorn?  
Haarlems Dagblad  


Reviews & recensies

Over ouderdom, verdriet en plezier. Emotioneel en levendig.

Een boek over ouderdom. Het is een mentaal medicijn dat helpt bij het ouder worden. Al laat het je ook zien dat de angst ervoor soms best terecht is. Ervaringsdeskundige Hendrik Groen inspireert. Hij is bejaard, maar laat in dit schitterende, verhalende dagboekje zien dat het leven op leeftijd ook heel leuk is. In korte hoofdstukken spreekt hij over zijn kwajongensstreken, zijn aftakeling – de minder leuke kanten - en zijn dagelijkse bezigheden. Groen is oud, maar van binnen nog erg jong. Vertederend spreekt hij over zijn vrienden en tehuisgenoten. Hij neemt je mee de diepte in, zijn zielenroerselen lezen we in de zwaardere verhalen, zoals die over zijn dochtertje of zijn incontinentie. De dagboekvorm ligt Hendrik. Bij vlagen een verdrietig boek, vaak opgewekt en vrolijk. Hendriks leven bevat wijsheid en kennis: een waardig boek over het leven en het verschrikkelijke ouder worden.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verzorgingstehuizen
  • grappige boeken

Details:

Auteur(s)Hendrik Groen
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
ISBN9789029090643
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's560
Verschijningsdatum
Afmetingen239 x 166 x 56 mm.
Gewicht1077 gr.  

Recent bekeken producten