Power Quality

J.F.G. Cobben • Paperback

€ 79,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bij het ontwerpen van een installatie wordt vooral de NEN 1010 als leidraad gebruikt, want hierin staan de belangrijkste ontwerprichtlijnen. In de praktijk ontstaan er echter steeds meer kostbare power quality-problemen rond de kwaliteit van de aangeboden spanning, de stroom die diverse toestellen vragen, de immuniteit van toestellen en de impedanties in net en installatie. Als een nieuwe installatie goed wordt ontworpen, kunnen onnodige kosten worden voorkomen. Bovendien kan bij bestaande installaties het gebruik efficiënter worden ingericht en kunnen onnodige uitval en risico¿s als overbelasting en
kortsluiting (met wellicht brand tot gevolg) worden vermeden.
Zowel de aanschaf van de apparatuur om de problemen op te lossen als de problemen zelf kosten geld. Welke afweging moet worden gemaakt? Welke oplossing is de beste?
Het is lastig inzicht te krijgen in alle kosten. In dit boek worden daarom voor alle power quality-aspecten de theoretische achtergronden behandeld. Daarnaast is er een apart hoofdstuk over de kosten van power quality. Verder komen er veel praktijkcases aan de orde, waarbij problemen worden gemeten, analyses worden uitgevoerd, een kostenoverzicht wordt geboden, de oplossingen worden aangegeven en de beste alternatieven worden berekend.
Door deze specifieke benadering vergroot dit boek het inzicht in de problemen, oplossingen en economische analyses rond power quality. Het is bedoeld voor installateurs, adviseurs, technische diensten, beheerders van elektrotechnische installaties, fabrikanten van toestellen en netbeheerders.
Een greep uit de inhoud:
verantwoordelijkheden rond power quality
kosten door power quality-problemen
afschakeling van processen door spanningsdips
overbelasting van componenten door harmonischen
capaciteitsverlies door asymmetrie
beschadiging van apparatuur door transiënten of afwijkend spanningsniveau
power quality-aspecten monitoren en analyseren.

Dr.ir. J.F.G. (Sjef ) Cobben werkt bij Alliander met als aandachtsgebieden de
veiligheid van aangesloten installaties, de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening en intelligent netbeheer. Hij is lid van NEC 99 (Hoogspanningsinstallaties), NEC 64 (commissie voor uitbreiding en vernieuwing van de NEN 1010), NEC 8 (Spanningskenmerken) en diverse internationale commissies. In 2007 is hij gepromoveerd aan de TU Eindhoven op het vakgebied ¿Power Quality¿ en hij is nu deeltijddocent aan de TU Eindhoven.

Details:

Auteur(s)J.F.G. Cobben
UitgeverijVakmedianet Bouwcommunities
ISBN9789012582117
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's204
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 172 x 13 mm.
Gewicht520 gr.  

Recent bekeken producten