Praag fataal

Philip Kerr • Paperback

€ 19,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Praag fataal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

September 1941. Wanneer Bernie Gunther van het Oostfront terugkeert naar huis, treft hij een onherkenbaar veranderd Berlijn aan. De verduistering, de voedselrantsoenering, de RAF, een moordenaar die de S-Bahn onveilig maakt en Tsjechische terroristen maken tezamen het leven zeer onaangenaam. Toch pakt hij zijn oude baan bij de afdeling Moordzaken weer op en begint een affaire met een leuke jongedame.

Maar Bernie is gedwongen alles per direct uit zijn handen te laten vallen wanneer de nieuwe Reichsprotector van Bohemen en Moravië, Reinhard Heydrich, hem op nogal dwingende wijze uitnodigt om een weekend door te brengen in diens landhuis in Praag. Het is een uitnodiging die Bernie graag bespaard was gebleven – vooral wanneer hij erachter komt dat de andere gasten allemaal kopstukken van de SS en de SD zijn.

Het weekend ontspoort vrijwel meteen doordat er een dode wordt gevonden in een kamer die van binnenuit op slot was. Bernie wordt uitverkoren om zijn onderzoeksvaardigheden in te zetten bij het oplossen van dit raadsel. En als hij faalt, weet hij wat er op het spel staat: niet alleen zijn eigen loopbaan, maar ook de reputatie van Heydrich. En die houdt niet van gezichtsverlies...

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • detectives over de Tweede Wereldoorlog
  • mannelijke detectives en rechercheurs

Details:

Auteur(s)Philip Kerr
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Herman van der Ploeg
ISBN9789022562239
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
SerieBernie Gunther
Afmetingen230 x 150 x 29 mm.
Gewicht547 gr.  

Recent bekeken producten