Praktijkgids geluid en omgeving Geluidaanpak in gemeenten

Gerard Krone, Peter van der Laak • Paperback

€ 48,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De uitgave Geluidaanpak in gemeenten (deel uitmakend van de Praktijkreeks Geluid en Omgeving) is vooral bedoeld om adviseurs bij gemeenten, omgevingsdiensten en adviesbureaus kennis en praktische handvatten aan te reiken voor de geluidaanpak in gemeenten. Het boek behandelt uiteenlopende thema's, zoals het meten en wegen van gezondheidsrisico's van geluid, praktische en juridische aspecten van de geluidbeheersing van stedelijk wegverkeer, industrielawaai en horeca- en evenementengeluid, bouwhinder, gebiedsgericht geluidbeleid en communicatie en participatie.
Dit boek helpt gemeenten en omgevingsdiensten bij het formuleren van de oplossingen die binnen gemeenten het meest passend zijn en het levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het wettelijke kader. In het bijzonder is er aandacht voor de integratie van geluid in de nieuwe Omgevingswet. De discussie hierover is momenteel erg actueel. Het boek geeft alvast een voorzet door concrete voorstellen te doen voor het creëren van afwegingsruimte, de aanpak van geluidknelpunten en het borgen van doelen en maatregelen in een omgevingsvisie, programma-aanpak en gemeentelijk omgevingsplan. Geluidaanpak in gemeenten is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband van specialisten op het gebied van akoestiek, verkeer, milieu- en ruimtelijke-ordeningsrecht, gezondheid, communicatie en beleid.
Sdu Uitgevers heeft een speciale internetsite opgezet met een compleet pakket van alle uitgaven op geluidgebied voor een aantrekkelijke prijs: www.sdu.nl/geluid-pakket.html.

Details:

Auteur(s)Gerard Krone, Peter van der Laak
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012394017
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's228
Verschijningsdatum
SeriePraktijkgids geluid en omgeving
Afmetingen215 x 148 x 12 mm.
Gewicht317 gr.

Recent bekeken producten