Praktijkreeks gedragstherapie Schemagerichte cognitieve therapie voor persoonlijkheidsstoornissen

A. Arntz, S. Bogels • Paperback

€ 57,95

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met de invoering van een aparte as (as II) voor de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen in de DSM-III is de belangstelling voor deze problematiek enorm toegenomen. Zo is ook de belangstelling voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen gegroeid, hoewel zich dit tot nu toe meer uit in de ontwikkeling van specifieke psychotherapieën, dan in de wetenschappelijke evaluatie daarvan.

Cognitieve therapie voor persoonlijkheidsstoornissen maakt gebruik van begrippen en technieken die van andere therapievormen zijn geleend of, beter gezegd, zijn aangepast aan het cognitieve kader.
Vooral experiëntiële en analytische concepten en methoden vallen daarbij op. Dit maakt cognitieve therapie voor persoonlijkheidsstoornissen echter niet tot een eclectische behandeling. De strakke inkadering in een cognitief conceptueel kader behoedt de therapeut voor een 'wilde' toepassing van allerlei technieken, die, wanneer niet goed getimed, begeleid en ingekaderd, niet ongevaarlijk kunnen zijn bij deze moeilijke groep patiënten.
Cognitieve therapie voor persoonlijkheidsstoornissen streeft naar een hoog doel: (gedeeltelijke) verandering van de persoonlijkheid, en concurreert daarmee met 'inzichtgevende' psychotherapieën.

Dit boek beoogt een inleiding te geven in een hoog gespecialiseerde vorm van cognitieve therapie. Er wordt vanuit gegaan dat de lezer vertrouwd is met het verrichten van cognitieve therapie bij stemmings- en/of angststoornissen

Details:

Auteur(s)A. Arntz, S. Bogels
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031331864
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's108
Verschijningsdatum
SeriePraktijkreeks gedragstherapie
Afmetingen242 x 158 x 7 mm.
Gewicht198 gr.

Recent bekeken producten