Praktische kindergeneeskunde Kinderendocrinologie

H.A. Delemarre - van der Waal • Paperback

€ 34,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kinderendocrinologie is een overzichtelijk handboek over de endocrinologische problematiek bij kinderen. Door de vroege screening op congenitale hypothyreo en congenitale bijnierhyperplasie worden huisartsen steeds vaker met deze problematiek geconfronteerd. Het is daarom zeer belangrijk om een helder overzicht voorhanden te hebben. Door de schema¿s, tabellen en beslisbomen is Kinderendocrinologie bij uitstek een praktisch handboek.
Ieder hoofdstuk belicht de klacht, de incidentie en de mogelijke oorzaken van de aandoening. Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op anamnese en lichamelijk onderzoek. Hierdoor is het boek tevens geschikt voor de algemeen kinderarts en CB-arts. Verder geeft het boek op beknopte wijze inzicht in aanvullend onderzoek, therapie en prognoses.
Kinderendocrinologie is het negende deel in de serie Praktische Kindergeneeskunde. Deze serie bevat uitgaven met praktische en klachtgerichte informatie over de verschillende (deel) specialismen van de kindergeneeskunde. Elk jaar verschijnen twee tot drie nieuwe titels.

Details:

Auteur(s)H.A. Delemarre - van der Waal
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031346110
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's147
Verschijningsdatum
SeriePraktische kindergeneeskunde
Afmetingen210 x 135 x 9 mm.
Gewicht190 gr.

Recent bekeken producten