Preventie en gezondheidsbevordering door paramedici

E. van Mechelen, M. van der Burgt • Paperback

€ 44,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Preventie maakt van oudsher deel uit van de paramedische behandeling. Preventie en gezondheidsbevordering aan groepen is de laatste jaren in opmars. Steeds meer paramedici verzorgen beweegprogramma´s, gezondheidsbevorderingsactiviteiten en gezondheidsvoorlichtingcampagnes aan groepen.

Preventie en gezondheidsbevordering door paramedici is een handleiding voor paramedici bij het opzetten en uitvoeren van preventieprogramma´s en gezondheidsbevorderingsactiviteiten. Het boek biedt praktische handvatten zoals een methodiek, checklists, tips en verwijzingen naar bronnen. Zo komt naast de vraag om een beweegprogramma of voorlichtingsbijeenkomst uit te voeren het ontwikkelen van een lokaal gezondheidsproject aan bod. Tal van praktijkvoorbeelden en interviews met paramedici maken het boek prettig leesbaar. De theorie van gezondheidsbevordering door gedragsverandering wordt besproken als handvat voor het onderbouwen van de programma´s.

Het boek is de opvolger van Preventie: samen werkt het! In de nieuwe editie is informatie opgenomen over actuele preventie¿ en gezondheidsbevorderingsprogramma´s zoals beweegprogramma´s, valpreventieprogramma´s en preventie op de werkplek.

Details:

Auteur(s)E. van Mechelen, M. van der Burgt
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031351169
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's189
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 167 x 11 mm.
Gewicht339 gr.  

Recent bekeken producten