Prisma pocketwoordenboek Fries

Arjan Hut, Janneke Spoelstra, Jantsje Post • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 11,99

Overal elders € 14,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Nieuwe editie van het Fries woordenboek -- Nije edysje fan it Frysk wurdboek

Die andere officiële landstaal - met ruim een half miljoen sprekers, verplicht (en met liefde) onderwezen op de Friese scholen - verdient een betrouwbaar woordenboek. Deze Prisma behoort daarom tot de standaarduitrusting van de Friese jeugd en van iedereen die veel met Fries te maken heeft.

In deze nieuwe editie zijn de meest recente officiële spellingswijzigingen doorgevoerd en zijn alle trefwoorden aangepast aan de Foarkarswurdlist (voorkeurswoordenlijst) van het Fries, zoals te vinden op www.taalweb.frl, ontwikkeld door de Fryske Akademy.

Dy oare offisjele lânstaal - mei in heal miljoen sprekkers, ferplicht (en mei leafde) ûnderwiisd op "e Fryske skoallen – fertsjinnet in betrouber wurdboek. Dizze Prisma heart dêrom ta de standerttarissing fan "e Fryske jongerein en fan elkenien dy"t in soad mei it Frysk te meitsjen hat.

Yn dizze nije edysje binne de meast resinte offisjele staveringswizigingen trochfierd en binne alle trefwurden oanpast oan "e Foarkarswurdlist fan it Frysk, lykas te finen op www.taalweb.frl, ûntwikkele troch de Fryske Akademy. Fries-Nederlands en Nederlands-Fries in één band Handzaam en toegankelijk voor gebruik op school en in het dagelijks leven Sluit aan bij leermethoden Fries die op scholen worden gebruikt Samengesteld en bijgewerkt door experts in de Friese taal Frysk-Nederlânsk en Nederlânsk-Frysk yn ien bân Hânsum en tagonklik foar gebrûk op skoalle en yn it deistich libben Slút oan by learmetoaden Frysk dy"t op skoallen brûkt wurde Gearstald en bywurke troch eksperts yn "e Fryske taal.

Details:

Auteur(s)Arjan Hut, Janneke Spoelstra, Jantsje Post
UitgeverijPrisma
ISBN9789000352371
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's574
Verschijningsdatum
SeriePocket woordenboeken
Afmetingen181 x 123 x 30 mm.
Gewicht518 gr.

Recent bekeken producten