Programmamanagement

H. Licht • Paperback

€ 10,00

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"De overheid voert vele programma¿s uit. Maar wat is een programma precies?

Veelal gaat het om projecten waarbij niet alleen meerdere directies, maar ook andere organisaties betrokken zijn. De aansturing daarvan ¿ programma-management ¿ levert vaak de nodige hoofdbrekens op. Visies op programma-management zijn vaak gebaseerd op de beheersmethoden van projectmanagement. Samenwerking met andere organisaties kun je echter niet hiërarchisch sturen of beheersen met planning en control.
Hans Licht gaat daarom uit van een totaal andere sturingsfilosofie. Het gaat hierbij om een goede afstemming tussen vertikale projectsturing en horizontale coördinatie. Een goede programma-manager spreekt de betrokken organisaties aan op hun verantwoordelijkheid zonder de rol van de opdrachtgever over te nemen.
¿Programma-management: regievoering zonder macht¿ biedt een frisse en verrassende visie op de aansturing en coördinatie van programma¿s in het publieke domein. De uitgewerkte voorbeelden en de praktische handreikingen maken het tot een uitermate geschikt handboek voor programma-managers en hun opdrachtgevers, en voor iedereen die geïnteresseerd is in sturing van complexe projecten.

Hans Licht heeft meer dan 25 jaar ervaring als manager en extern adviseur bij verschillende overheden en maatschappelijke organisaties en in het bedrijfsleven. Eerder schreef hij Projecten en beleids-ontwikkeling, dat genomineerd werd als boek van het jaar door de Orde van Organisatiekundigen en -Adviseurs. Hans Licht is zelfstandig gevestigd in Voorschoten en Stockholm."

Details:

Auteur(s)H. Licht
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023241881
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's100
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 157 x 7 mm.
Gewicht213 gr.  

Recent bekeken producten