Provo!

Niek Pas • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,96

Overal elders € 19,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Provo! is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vijftig jaar geleden liet Provo voor het eerst van zich horen. En al bestaat Provo allang niet meer, de beweging is nog altijd omgeven door smakelijke verhalen, mooie herinneringen en nog altijd uitdijende mythes. Maar wat was Provo nou precies, en wat wilden de provo's bereiken?

Niek Pas schetst een fascinerend beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van Provo. Aan de hand van talloze anekdotes laat hij zien hoe de provo's met hun ludieke acties en het tarten van het gezag een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de media uitoefenden. Binnen de kortste keren was Provo enorm populair bij de babyboomgeneratie, oudere activisten, intellectuelen - en journalisten. Maar wat Provo nou eigenlijk beoogde, werd ondanks alle aandacht in de krant en op tv niet duidelijk. De protestbeweging bleek vooral een mediafenomeen - en zette daarmee een trend.

Niek Pas (1970) is als universitair docent nieuwste geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Uitgeverij Wereldbibliotheek verscheen van hem Imaazje! De verbeelding van Provo (2003) waarvan dit boek een bewerking is, en Aan de wieg van het moderne Nederland (2008).

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de jaren 60
  • verhalende non-fictie in stijl

Details:

Auteur(s)Niek Pas
UitgeverijWereldbibliotheek
ISBN9789028425958
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 149 x 22 mm.
Gewicht440 gr.  

Recent bekeken producten