PS-special 2012.4 Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

• Paperback

€ 135,00

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Door de inwerkingtreding van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) per 1 juli 2012 is de taak van de gemeente op het terrein van schuldhulpverlening expliciet ingebed. De gemeente heeft de regierol op het gebied van schuldhulpverlening en is verantwoordelijk voor het afgeven van beschikkingen schuldhulpverlening. De kaderwet Wgs is qua omvang summier en biedt de gemeenten veel ruimte om beleidskeuzes te maken. De uitgebreide en verduidelijkende toelichting van de wetgever is daarom interessant en komt in deze PS Special uitgebreid aan bod.

In deze PS Special wordt de Wgs in twee delen gepresenteerd. Deel I behandelt de onderwerpen die de wetgever in de wet heeft geregeld of in de toelichting aan bod komen. Belangrijke onderwerpen die worden behandeld zijn het plan schuldhulpverlening dat de gemeente moet hebben opgesteld en eventueel tussentijds moet wijzigen, de wacht- en doorlooptijden, de inlichtingen- en medewerkingsplicht van de schuldenaar, weigeringsgronden en instrumenten die een gemeente kan inzetten als (onderdeel van) schuldhulpverlening. Deel II bevat de volledige tekst van de wet en een artikelsgewijze, verduidelijkende toelichting bij elk artikel. De toelichting is gebaseerd op officiële kamerstukken die betrekking hebben op de Wgs.

Deze PS Special is een interessant naslagwerk voor beleidsmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers, schuldhulpverleners en andere partijen die zich bezighouden met schuldhulpverlening.

Aanvullende informatie
is hoofdredacteur van het online Handboek Schuldhulpverlening van Schulinck.

Details:

UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013101508
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SeriePS-special
Afmetingen242 x 158 x 6 mm.
Gewicht179 gr.

Recent bekeken producten