Psychotherapie in Praktijk Metacognitieve therapie bij de gegeneraliseerde angststoornis

C. van der Heiden • Paperback

€ 42,95

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

PSYCHOTHERAPIE IN PRAKTIJK
Metacognitieve therapie bij de gegeneraliseerde angststoornis
Iedereen piekert weleens. Als dat incidenteel gebeurt, is dat geen probleem. Maar er is wel een problem bij onbeheersbaar excessief of onrealistisch piekeren. We spreken dan van een ¿gegeneraliseerde angststoornis¿(GAS).
De GAS is in vergelijking met andere angststoornissen een matig behandelbare stoornis gebleken. De afgelopen jaren zijn er diverse GAS-specifieke theoretische modellen ontwikkeld om te proberen de behandelresultaten te verbeteren. Hieruit zijn behandelprogramma¿s voortgekomen, waaronder de metacognitieve therapie (MCT). Deze therapie lijkt in eerste onderzoeken effectiever dan algemene cognitieve gedragstherapie. Over de metacognitieve theorie en vooral de therapie gaat dit boek.
De principes en technieken van MCT worden verhelderd aan de hand van verschillende casussen. Drie verschillende behandelaars beschrijven de MCT zoals zij die hebben uitgevoerd. In intermezzo¿s worden de overwegingen van de therapeut weergegeven, zodat de lezer de worsteling van de therapeut meebeleeft. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de valkuilen die de auteurs in de behandeling van GAS-patiënten zijn tegengekomen. Tot slot komen de patiënten aan het woord; hun visie is integraal afgedrukt.
Het boek Metacognitieve therapie bij de gegeneraliseerde angststoornis is onderdeel van de reeks Psychotherapie in praktijk. Elk deel in deze reeks bevat gevalsbeschrijvingen en biedt de lezer zo een kijkje in de spreekkamer van de collega-behandelaar.

Details:

Auteur(s)C. van der Heiden
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031348800
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's202
Verschijningsdatum
SeriePsychotherapie in Praktijk
Afmetingen242 x 168 x 11 mm.
Gewicht354 gr.

Recent bekeken producten