Psychotherapie in Praktijk Motiveringsstrategieen in de ambulante psychotherapie

C. Vossen, G. Keijsers, L. Keijsers • Paperback

€ 37,90

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Stoornisgerichte en protocollaire behandelingen maken al geruime tijd een duidelijke opgang in de psychotherapeutische hulpverlening. In deze vormen van behandeling staat de toepassing van specifieke, vaak goed onderzochte behandelprocedures centraal. In Motiveringsstrategieën in de ambulante psychotherapie wordt het belang van aangetoonde effectieve behandelprocedures onderschreven, maar wordt tevens benadrukt dat het de patiënten zelf zijn die met die procedures veranderingen bij zichzelf moeten bewerkstelligen. Behandelprocedures moeten daarom niet alleen worden uitgelegd maar ook acceptabel en wenselijk worden gemaakt. Patiënten moeten ontvankelijk worden gemaakt voor de effecten ervan en in staat worden gesteld om deze effecten als tekenen van verandering, vooruitgang of controle te accepteren. Van de kant van de therapeut vereist dit deskundigheid, fijngevoeligheid en empathie.

Aan de orde komen motiveringsstrategieën in de voorbereidingsfase, activeringsfase en volhardingsfase. De hoofdstukken gaan onder meer in op empathie, omgangsstijl, behandelrationale, contextwijzigingen, activering, voorspellingen, huiswerkopdrachten en afsluiting van de behandeling.
Dit boek maakt deel uit van de reeks Psychotherapie in praktijk. Elk deel in deze reeks bevat gevalsbeschrijvingen en biedt de lezer zo een kijkje in de spreekkamer van een collega-behandelaar.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)C. Vossen, G. Keijsers, L. Keijsers
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031351589
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's157
Verschijningsdatum
SeriePsychotherapie in Praktijk
Afmetingen242 x 168 x 9 mm.
Gewicht282 gr.

Recent bekeken producten