Raam op het zuiden

Maaike de Haardt • Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Raam op het zuiden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Meer dan iets anders staat het huis symbool voor het alledaagse. In het huis spelen zich de dagelijkse dingen af: eten, drinken, slapen. Maar het is ook de plaats van liefde, geboorte en dood, van familie en vrienden; van de eerste kwetsuren en van de eerste genegenheid. Het huis staat in open verbinding met de rest van de wereld. Hier komt de wereld op allerlei manieren binnen, van hieruit vertrekken we om de wereld te ontdekken.
Familiedrama's, feestmaaltijden, mislukte drinkbekers. De schrijftafel van Hella Haasse, een ziekbed van een stervende vrouw, een wandkleed van een migrantenvrouw uit Somalië.
Aan de hand van voorbeelden die zijn ontleend aan de directe woonomgeving en aan beeldende kunst, film en literatuur, ontwikkelt Maaike de Haardt een even onconventionele als levensnabije visie op religie en spiritualiteit. Ze kijkt vanuit verwondering naar de alledaagse werkelijkheid om zich heen en wordt juist daar geraakt door een sense of presence: sporen van goddelijke aanwezigheid.

Maaike de Haardt is hoogleraar Religie en Gender aan de Radboud Universiteit Nijmegen en UHD Religie en Cultuur aan de Universiteit van Tilburg. Zij richt zich op de relatie tussen hedendaagse cultuur en religie.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Maaike de Haardt
UitgeverijMeinema, Uitgeverij
ISBN9789021143378
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 135 x 12 mm.
Gewicht185 gr.  

Recent bekeken producten