Radiologie, techniek en onderzoek

Jacques Hensen • Hardcover

€ 113,00

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Radiologie' maakt deel uit van de serie 'Medische Beeldvorming en Radiotherapie'. De uitgave van deze boeken is een initiatief van het project Samenwerkingsverband Leermiddelen, in samenwerking met de redacties en auteurs uit het werkveld.

Dit boek is een vervolg op en afgeleid van de boeken 'Techniek in de radiologie' en 'Radiodiagnostisch onderzoek'. Vanaf 2010 zijn deze twee boeken vervangen door drie delen, die sterk zijn uitgebreid en geactualiseerd: 'Computertomografie', 'Radiologie' en 'Magnetic Resonance Imaging'*.

'Radiologie' bevat een beschrijving van de röntgentechniek en instelkunde, en daarnaast een overzicht van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en kwaliteitsaspecten van het beroepsveld van de MBBer (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige).
Deel 1 Techniek beschrijft het basisprincipe van de radiologie en de toepassing hiervan in de praktijk. Nieuwe technische begrippen komen uitgebreid aan bod.
Deel 2 gaat in op de strenge eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid die zowel aan de röntgenapparatuur als aan de MBB'ers worden gesteld, waarbij ook de patiëntveiligheid aan bod komt.
Deel 3 geeft een uitvoerige beschrijving van de instellingen voor het maken van standaardröntgenopnamen met alle benodigde gegevens, ondersteund door fotomateriaal en illustraties. Hierbij is een onderverdeling gemaakt per tractus. Verder is er speciale aandacht voor mammografie, traumatologie en röntgenonderzoek bij kinderen.

Behalve voor MBBers in opleiding is 'Radiologie' ook bij uitstek geschikt voor MBBers werkzaam in de radiologie, nucleaire geneeskunde en radiotherapie.
Het boek is ook een goede introductie voor radiologen, al dan niet in opleiding, en een betrouwbaar naslagwerk voor artsen in opleiding.

Aan deze druk is een onlineomgeving StudieCloud toegevoegd. Via www.studiecloud.nl heeft de lezer toegang tot online verrijkingen, zoals toetsvragen en samenvattingen per hoofdstuk en deeplinks met betrouwbare informatie, samengesteld door de auteurs van het boek.

Details:

Auteur(s)Jacques Hensen
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789035238909
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's912
Verschijningsdatum
Afmetingen247 x 181 x 46 mm.
Gewicht2033 gr.  

Recent bekeken producten