Rafael

Christine Otten • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Rafael is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Brabantse kapster Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen. Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht - en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.

Dit boek in de pers

Ach wat een beeldschoon en tragisch en godzijdank-goed-aflopend verhaal (...) Een verhaal over wat Nizar en kapster Winny moesten overwinnen om samen te zijn. Móói!  
Libelle  

Rafaël is een indrukwekkend portret over hoe de grotewereldproblematiek afzonderlijke levens kan raken, en hoe menselijke verhoudingen onder druk komen te staan wanneer de realiteit hard blijkt.  
BOEK  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Actueel boek over liefde die regels en landsgrenzen overstijgt

Nieuwsfeiten lijken soms abstract, en ver van ons bed. Totdat plots een concreet verhaal de problematiek schrijnend reëel maakt. Rafaël is het waargebeurde verhaal van een man en een vrouw die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht - en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt. De Brabantse kapster Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan breekt de Jasmijnrevolutie uit en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen. 

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over immigratie
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Christine Otten
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025442514
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 21 mm.
Gewicht335 gr.  

Recent bekeken producten