Rainbow paperback De Krimoorlog of de vernedering van Rusland

Orlando Figes • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Rainbow paperback De Krimoorlog of de vernedering van Rusland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In het midden van de negentiende eeuw was de Krim het toneel van een gruwelijke strijd die minstens 800.000 levens eiste. Een machtige coalitie van Britse, Franse en Turkse troepen trok ten strijde tegen het Russische leger, gedreven door het angstbeeld van een Rusland dat heer en meester zou worden in een gebied dat zich uitstrekte van de Balkan tot de Perzische Golf.

'De Krimoorlog voldoet aan de eisen van een briljant boek. Figes is een voortreffelijk schrijver en heeft bovendien Russische archieven kunnen raadplegen die voor zijn voorgangers nog gesloten waren.' - Trouw

'Figes lezen is een genot. Zijn stijl is meeslepend, het tempo is strak, zijn ontleding is haarscherp en zijn standpunten zijn uitdagend. De Krimoorlog is een voltreffer.' - De Morgen

Dit boek in de pers

[…] fenomenale geschiedschrijving […]. Figes brengt het voorspel, het verloop en de finale van de gruwelijke Krimoorlog bloedstollend in kaart.  
Vrij Nederland  

Aan zijn kristalheldere stijl, zijn vermogen om te ontroeren en topzware materie levendig en begrijpelijk te verwoorden, kunnen zijn vijanden niet tippen.  
De Volkskrant  

Met zijn nieuwe boek […] ontrukt de Engelse historicus Orlando Figes dit conflict op magistrale wijze aan de vergetelheid. Aanloop, verloop, afloop: Figes beschrijft en analyseert het allemaal even goed.  
NRC  

Figes lezen is een genot. Zijn stijl is meeslepend, het tempo strak, zijn ontleding is haarscherp en zijn standpunten zijn uitdagend. De Krimoorlog is een voltreffer.  
De Morgen  

Een meesleepend en huiveringwekkend boek.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Het ultieme verslag van de korte, maar zeer belangrijke Krimoorlog

De Krimoorlog is niet één van de standaard oorlogen die worden behandeld op de Middelbare school. Wat eigenlijk heel raar is, want het was een hele belangrijke tijd. De oorlog, die van 1853 tot 1856 duurde, raakte zowel Rusland als Frankrijk, Engeland en Turkije. Het was een van de eerste “moderne” oorlogen, waarbij ontzettend veel doden zijn gevallen. Figes beschrijft alles met liefde en zorg, en schroomt niet zijn cultureel analytische visie los te laten. Na het lezen van dit boek ben ik eigenlijk zwaar verbaast dat ik hier niets over heb gehoord in mijn geschiedenisles, want de Krimoorlog is echt zeer belangrijk geweest voor de hele wereld. Dus als je jezelf een beetje wil opleiden (bijspijkeren wat ze je niet hebben verteld in de geschiedenisles), lees dan dit boek!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • non-fictie met diepgang
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Orlando Figes
UitgeverijUitgeverij Rainbow
Vertaler(s)Henk Moerdijk, Lieske Simon
ISBN9789041711564
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieRainbow paperback
Afmetingen200 x 125 x 42 mm.
Gewicht487 gr.

Recent bekeken producten