Recept voor oplossingen

F. Jacob • Paperback

€ 34,15

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van mensen die een eetstoornis proberen te overwinnen, wordt vaak gezegd dat ze weerstand bieden en manipulatief zijn. Soms krijgen ze zelfs het etiket 'hopeloos geval' opgeplakt.
Therapeuten die met deze cliënten werken, vertellen vaak dat ze uitgeput raken of het gevoel hebben dat ze vast komen te zitten tijdens de behandeling.

In Recept voor oplossingen ontzenuwt Frederike Jacob de mythe dat eetstoornissen moeilijk te behandelen zijn. Daarbij biedt ze de therapeut basiskennis over de oplossingsgerichte therapie. Ze beschrijft technieken en interventies die cliënten, collega's en verzorgers vooruit hebben geholpen.
Als ondersteuning bij de behandeling analyseert zij verschillende soorten eetstoornissen: anorexia, boulimie, dwangmatige eetbuien en eetproblemen zoals athletica nervosa, jo-jodiëten en orthorexia. Ook beschrijft zij op heldere wijze de onaangename lichamelijke, psychologische en fysiologische gevolgen.
Het boek bevat casestudies en een hoofdstuk met veelgestelde vragen om de lezer verder te informeren over het therapeutisch proces. Speciaal voor deze Nederlandse vertaling heeft Frederike Jacob een extra hoofdstuk geschreven waarin zij ingaat op haar werk in een gespecialiseerd team dat eetstoornissen behandelt.

Recept voor oplossingen biedt hoop en is gebaseerd op de idee dat cliënten innerlijke kracht en copingstrategieën bezitten die therapeuten en patiënten helpen op de weg naar herstel.

Details:

Auteur(s)F. Jacob
UitgeverijPearson Benelux
Vertaler(s)L. Konings, R. Verkooijen
ISBN9789026518058
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's180
Verschijningsdatum
Afmetingen239 x 160 x 14 mm.
Gewicht335 gr.

Recent bekeken producten