Ripper

Isabel Allende • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Ripper is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mijn moeder is nog in leven, maar ze zal op Goede Vrijdag om middernacht worden vermoord.’

Zo begint de nieuwe roman van Isabel Allende. Het is een opmaat voor een onvergetelijke leeservaring. De zestienjarige Amanda speelt met haar grootvader en vier andere pubers een internetspel, waarbij ze met aangenomen identiteiten negentiende-eeuwse moorden onderzoeken. Het is voor hen een manier om te ontsnappen aan hun dagelijkse sores (een van hen heeft bijvoorbeeld een eetstoornis, een ander lijdt aan pleinvrees).
Amanda leidt het spel, zij is de enige die haar eigen naam gebruikt. Op haar initiatief gaan ze zich bezighouden met een reeks recente moorden op mensen die iets met probleemkinderen te maken hebben gehad. Wanneer de vriend van Amanda’s moeder wordt vermoord, wordt het spel ernst en komt het kwaad heel dichtbij. Amanda kan niet vermoeden dat haar eigen leven ingrijpend zal veranderen.

Dit boek in de pers

Ripper is veel meer dan een goed geschreven thriller. Het is vooral een indrukwekkende doorsnede van de smeltkroes San Francisco en, meer in het algemeen, een scherpe, barmhartige en ook geestige kijk op onze geglobaliseerde, multiculturele wereld. Gedurfd is hoe Allende vrijwel tot het einde toe de tijd neemt om de achtergronden, temperamenten en wederwaardigheden van telkens weer nieuwe personages te belichten, zonder de vaart van de vertelling in gevaar te brengen.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een hippe therapeute raakt verzeild in een bloedstollend moordmysterie

De koningin van de Zuid-Amerikaanse roman waagt zich aan een onvervalste thriller en doet dat met veel panache. Dat Isabel Allende een vakvrouw is als het om schrijven gaat, is een understatement. Vanaf de eerste bladzijden is het duidelijk dat ze ook dit genre naar haar hand weet te zetten. In San Francisco vermoordt een seriemoordenaar het ene slachtoffer na het andere, telkens op een nieuwe inventieve manier. Niet alleen de politie slaat aan het puzzelen, ook een groep computernerds probeert de dader te vatten. De toon van het verhaal is onmiskenbaar Allende, maar de zachte romantiek heeft plaatsgemaakt voor stevig realisme. In Ripper voert ze een serie onvergetelijke karakters op. Dit, samen met de stevige plot, maken van dit boek een echte aanrader.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over San Francisco
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Isabel Allende
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Rikkie Degenaar
ISBN9789028425644
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 150 x 33 mm.
Gewicht602 gr.

Recent bekeken producten