Ripper

Isabel Allende • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Ripper is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een vrouw die moet kiezen en een moordenaar die al gekozen heeft...

Indiana Jackson is een eigenzinnige alleenstaande moeder in het hedendaagse hippe San Francisco. Ze koestert een grote liefde voor twee mannen: kunstliefhebber en bon-vivant Alan Keller, en ex-marinier Ryan Miller.

Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer geïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen.

Maar wat als een spel begon, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moordenaar blijkt dichterbij te zijn dan de spelers kunnen vermoeden. Het leven van Indiana komt op het spel te staan...

Dit boek in de pers

Ripper is veel meer dan een goed geschreven thriller. Het is vooral een indrukwekkende doorsnede van de smeltkroes San Francisco en, meer in het algemeen, een scherpe, barmhartige en ook geestige kijk op onze geglobaliseerde, multiculturele wereld. Gedurfd is hoe Allende vrijwel tot het einde toe de tijd neemt om de achtergronden, temperamenten en wederwaardigheden van telkens weer nieuwe personages te belichten, zonder de vaart van de vertelling in gevaar te brengen.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een hippe therapeute raakt verzeild in een bloedstollend moordmysterie

De koningin van de Zuid-Amerikaanse roman waagt zich aan een onvervalste thriller en doet dat met veel panache. Dat Isabel Allende een vakvrouw is als het om schrijven gaat, is een understatement. Vanaf de eerste bladzijden is het duidelijk dat ze ook dit genre naar haar hand weet te zetten. In San Francisco vermoordt een seriemoordenaar het ene slachtoffer na het andere, telkens op een nieuwe inventieve manier. Niet alleen de politie slaat aan het puzzelen, ook een groep computernerds probeert de dader te vatten. De toon van het verhaal is onmiskenbaar Allende, maar de zachte romantiek heeft plaatsgemaakt voor stevig realisme. In Ripper voert ze een serie onvergetelijke karakters op. Dit, samen met de stevige plot, maken van dit boek een echte aanrader.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over San Francisco
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Isabel Allende
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Rikkie Degenaar
ISBN9789028426276
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen228 x 149 x 29 mm.
Gewicht509 gr.

Recent bekeken producten