Rivieren

Martin Michael Driessen • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,39

Overal elders € 17,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 13 uur geleden.
Bestellen

Rivieren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zoals rivieren door een landschap slingeren, zo meanderen rivieren door de levens van de hoofdpersonen van de drie beeldschone novellen die in dit boek verzameld zijn. De Main en de Rijn vormen de levens van twee vlottervrienden in de late negentiende en begin twintigste eeuw, waarin klassenverschillen en broodroof leidend zijn. Een Bretonse beek vormt de grens van het land van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al eeuwen in heftige rivaliteit leven. Het is een huiveringwekkende twistgeschiedenis van grote treurigheid en schoonheid. De hedendaags acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme, ervaart een hellevaart zonder weerga. Men stapt nooit twee keer in dezelfde rivier: men leest nooit tweemaal een gelijke Driessen.
Winnaar ECI Literatuurprijs 2016

Dit boek in de pers

Vér van de literaire waan van de dag heeft Martin Michael Driessen zich ontwikkeld tot een belangrijk auteur. Rivieren, zijn nieuwe boek, is alle bewijs dat we nog nodig hadden.  
De Standaard  

De kracht van het wassende water etaleert Driessen in drie veellagige verhalen vol welgekozen metaforiek en met een aparte cadans die niemand onberoerd kan laten.  
De Morgen  

Vóór alles is de rivier de metafoor voor het schrijven van Martin Michael Driessen: snelstromend, onvoorspelbaar en bij vlagen beeldschoon.  
NRC  

Steeds speelt water een hoofdrol in deze bundel van grote klasse. Martin Michael Driessen is oorspronkelijk en een ongebreideld verteller.  
De Volkskrant  

Rake, meeslepende en uitstekend geschreven verhalen.  
Trouw  

Hij is, net als de meeste van zijn personages, een man van weinig woorden […] Maar wat weet Driessen veel te zeggen in zo'n kort bestek.  
HDC Media  

Het is een boek van een ingetogen grootheid, met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging, en tegelijkertijd van een weldadige tijdloosheid.  
JURY ECI LITERATUURPRIJS  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familieproblemen
  • romans over klasseverschillen

Details:

Auteur(s)Martin Michael Driessen
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
ISBN9789028261303
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's139
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 130 x 15 mm.
Gewicht210 gr.  

Recent bekeken producten