Rollen en taakgebieden van de eigentijdse middenmanager

H. Ritzen • Paperback

€ 34,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het middenkader is de ruggengraat van de organisatie. In die organisatie speelt de middenmanager verschillende rollen, waarin hij of zij tussen hoger en lager management manoeuvreert. Daarnaast zoekt de middenmanager naar evenwicht tussen ‘wat’ met zijn team gerealiseerd moet worden en ‘hoe’ de managementtaak moet worden uitgevoerd.
In het boek behandelt Henk Ritzen zowel rollen die conceptueel inzicht geven in de functie van de middenmanager als rollen die inzoomen op specifieke taken van deze manager. Aan de hand van kwadranten beschrijft hij de spanningsvelden waarmee de middenmanager wordt geconfronteerd. De lezer kan via deze kwadranten persoonlijk reflecteren op de eigen arbeidspraktijk.
Het boek is geschreven voor middenmanagers die zich willen verdiepen in hun rollen en voor studenten die zich voorbereiden op een functie binnen het middenkader van een profit- of non-profitorganisatie.
Dr. Henk Ritzen studeerde onderwijskunde en andragologie (specialisatie: arbeid en organisatieagologie) en was vele jaren middenmanager in een schoolorganisatie.

Details:

Auteur(s)H. Ritzen
UitgeverijUitgeverij Boom, Nelissen
ISBN9789024417476
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's227
Verschijningsdatum
SeriePM-reeks
Afmetingen235 x 150 x 21 mm.
Gewicht393 gr.

Recent bekeken producten