Rose (in twee delen)

Rosita Steenbeek • Hardcover

€ 57,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen

Rose (in twee delen) is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Rose vertelt Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 haar hart verliest aan een Nederlandse dominee. Rose en haar man Gerhard vestigen zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam - de ideale plek om haar kinderen de harmonieuze jeugd te geven die voor haarzelf zo wreed werd verstoord.
In de jaren dertig waaiert Roses joodse familie uit over de wereld, op de vlucht voor Hitlers antisemitische bewind, maar sommigen weigeren Duitsland te verlaten. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei, haar verjaardag, ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie aan verschillende kanten van het front terecht.
Rose is een verhaal over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.

Dit boek in de pers

Steenbeek schildert het leven van haar grootmoeder in levendige kleuren.  
De Gooi- En Eemlander  

Een boek waarin alle grootse thema’s worden aangetikt: de liefde, vergeving en de dunne lijn tussen goed en fout. Lees! Opdat we niet vergeten.  
JAN  

Een bewogen stuk wereldgeschiedenis door de ogen van een bijzonder sterke vrouw.  
Opzij  

Een zeer aangrijpend boek.  
HISTORISCH NIEUWBLAD  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Steenbeek laat je de geschiedenis herbeleven met het aangrijpende verhaal van haar grootmoeder.

Rosita Steenbeeks grootmoeder Rose is de hoofdpersoon in dit aangrijpende verhaal dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Rose is half Joods, half Duits en haar familie waaiert uit over de wereld terwijl Hitlers schrikbewind zich als een olievlek over Europa vespreidt. Zo gebeurt het dat familieleden op een zeker moment aan verschillende kanten van de frontlinie eindigen. De beschrijvingen van gebeurtenissen en de verschillende plaatsen in Nederland zijn zeer waarheidsgetrouw en direct herkenbaar voor lezers die de oorlog in die omgeving hebben meegemaakt. Steenbeeks familiegeschiedenis is daardoor ook een historisch document over de waanzin van de oorlog die alles en iedereen doorkruist en bewijst dat familiebanden en echte liefde voor niets wijken.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Rosita Steenbeek
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036429863
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's618
Verschijningsdatum
Afmetingen228 x 165 x 57 mm.
Gewicht1180 gr.  

Recent bekeken producten