Roth

Claudia Roth Pierpont • Paperback

€ 29,90

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen

Roth is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Philip Roth behoeft nauwelijks introductie. Iedere literatuurliefhebber kent zijn boeken, zoals zijn debuut Vaarwel, Columbus, waarmee hij de National Book Award won, zijn Pulitzer Prize-winnende Amerikaanse pastorale en het latere werk zoals Alleman en Nemesis. Roth heeft een aantal van de grote meesterwerken van de Amerikaanse literatuur op zijn naam staan, maar toch was er nog altijd geen kritische beschouwing over hem en zijn werk verschenen.
Daar is nu verandering in gekomen. Claudia Roth Pierpont onderzoekt alle complexe lagen van Roths werk en de daaruit voortkomende controverses. Pierpont, die Roth persoonlijk kent, heeft haar gracieuze stijl en uitgebreide onderzoek verrijkt met anekdotes, over Roths familie, zijn inspiratie, zijn critici en zijn vriendschappen.

Roth is een grootse prestatie, een fascinerend en uiterst toegankelijk werk over een van de belangrijkste schrijvers van onze tijd.

Claudia Roth Pierpont woont in New York en schrijft al twintig jaar voor The New Yorker. In 2000 publiceerde ze Passionate Minds: Women Rewriting the World, een verzameling essays over vrouwelijke auteurs, dat werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award.

Dit boek in de pers

In een voorbeeldige, verhelderende en compacte biografie worden alle boeken van Philip Roth besproken en versmolten met diens leven. ... Na lezing wil je Roth graag (her)lezen.  
NRC  

Hoe hecht leven en werk van Philip Roth met elkaar zijn vervlochten, toont deze intrigerende biografie van de grote Amerikaanse romancier.  
De Volkskrant  

Door Claudia Roth Pierponts intelligente studie Roth, een schrijver en zijn boeken over leven en werk van Philip Roth, kreeg je spontaan zin het hele oeuvre van deze definitief gepensioneerde oude held te herlezen.  
Het Parool  

In meeslepend proza toont ze hoe hecht het persoonlijke leven en het werk van Roth met elkaar zijn verweven. Een must voor alle fans van het werk van de controversiele auteur. Maar ook zeker voor eenieder die niet vies is van het smeuige levensverhaal van een van de grootste schrijvers van de 20e en 21 e eeuw.  
JAN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • persoonlijke verhalen over schrijvers en dichters

Details:

Auteur(s)Claudia Roth Pierpont
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023484516
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's416
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 37 mm.
Gewicht604 gr.  

Recent bekeken producten