Ruimte voor provinciaal beleid

• Paperback

€ 32,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Ruimte voor provinciaal beleid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat is de rol van Statenleden wanneer het provinciebestuur projecten heeft voorbereid waarbij burgers actief zijn betrokken? Wat is de invloed van Statenleden wanneer het provinciebestuur een taak uitvoert die door de minister tot in detail is ontworpen? En hoe zorgen Statenleden ervoor dat er na de presentatie van plannen van het provinciebestuur nog ruimte is voor kritiek? Deze en vele andere vragen worden na tien jaar onderzoek in dit boek beantwoord.

De dertien rekenkameronderzoekers die aan dit boek meewerkten, staan onder andere stil bij de risico's die ontstaan als provincies de uitvoering van hun taken op afstand zetten. Maakt keuze voor een publiek-private samenwerking, een overheidsonderneming of een gemeenschappelijke regeling dan verschil?
En ook de provinciale subsidieverlening komt uitgebreid aan bod. Hoe helpt zorgvuldig lezen de ronkende teksten en presentaties van subsidieaanvragers te ontmaskeren? En hoe helpt een analyse van verslagen van gesubsidieerde instellingen een correct beeld van de bereikte effecten te geven?

In Ruimte voor provinciaal beleid zijn niet alleen de antwoorden te vinden, maar ook mogelijkheden voor verbetering. Daardoor is het een must voor iedereen die het provinciaal bestuur een warm hart toedraagt.

Details:

UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013127744
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 148 x 11 mm.
Gewicht240 gr.  

Recent bekeken producten