Samenspel en samenklank

Ernest Müter, Geert Blijham • Paperback

€ 16,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Samenspel en samenklank is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Universitair Medische Centra zijn grote en complexe organisaties met drie verschillende kernactiviteiten: onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Hoe bereik je in zo¿n pluriforme organisatie een goed samenspel en een mooie samenklank? Hoe organiseer je een UMC? Deze vragen staan centraal in deze uitgave.

Sinds 2002 is de organisatie van het UMC Utrecht ingrijpend verbeterd door het project B&O (Besturingsfilosofie en Organisatiestructuur). Samenspel en samenklank beschrijft de voorgeschiedenis van en de aanleiding voor dit project. Het gaat in op de keuzes die de projectgroep en de Raad van Bestuur hebben gemaakt en hoe die keuzes zijn geïmplementeerd. Aan de hand van een aantal interviews wordt duidelijk welke verbeteringen dit heeft opgeleverd.

Het succesvolle organisatiemodel van het UMC Utrecht kan een voorbeeld zijn voor andere organisaties. Samenspel en samenklank helpt bestuurders en managers in de zorg om een bijdrage te leveren aan positieve veranderingen in hun eigen organisatie.

Details:

Auteur(s)Ernest Müter, Geert Blijham
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum - Media
ISBN9789031380664
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's61
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 148 x 4 mm.
Gewicht96 gr.  

Recent bekeken producten