Schoonheid achter de schermen

Peter de Waard • Paperback

€ 

Schoonheid achter de schermen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mooi, zelfverzekerd, eigenzinnig en dapper: Tina Strobos (1920-2012) was een bijzondere vrouw. Samen met haar moeder redde ze in de oorlog meer dan honderd joden in Amsterdam. Als lid van het verzet vervalste ze persoonsbewijzen en voedselbonnen, regelde ze onderduikadressen en verborg ze gestolen wapens. Strobos werd meerdere malen gearresteerd, maar ze werd nooit veroordeeld. Ze kon elke man om haar vinger winden - zelfs officieren van de Gestapo.
Haar overweldigende schoonheid inspireerde de fotografe Eva Besnyö en de kunstschilders Max van Dam en Martin Monnickendam, die magnifieke portretten van haar maakten. Mannen als de wetenschapper Bram Pais, de surrealist Carel Willink, de psychiater Dries van Dantzig en de econoom Jan Pen waren gecharmeerd van Strobos’ uiterlijk, intelligentie en eigenzinnigheid.
Tina Strobos werd onderscheiden met de Righteous Among the Nations Award van Yad Vashem en ontving een onderscheiding van het Holocaust and Human Rights Education Center. In Schoonheid achter de schermen beschrijft Peter de Waard haar bewogen leven - het leven van een heldin.

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over de Tweede Wereldoorlog
  • lichtvoetige verhalen

Details:

Auteur(s)Peter de Waard
UitgeverijQuerido
ISBN9789021455112
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten