SCP-publicatie Kunstminnend Nederland

Andries van den Broek • Paperback

€ 27,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe kunstminnend is de Nederlandse bevolking? Om deze vraag te beantwoorden, zijn twee deelvragen onderscheiden. Hoeveel mensen zijn in kunst geïnteresseerd en welk deel van die geïnteresseerden bezoekt kunstuitingen?
Interesse in de diverse kunstvormen kent twee dimensies: interesse in gecanoniseerde kunst, zoals klassieke muziek, en interesse in populaire kunst, zoals popmuziek. Er zijn meer mensen in populaire, dan in gecanoniseerde kunst geïnteresseerd. Dans telt de minste geïnteresseerden en film de meeste. De geïnteresseerden in gecanoniseerde respectievelijk populaire kunstvormen gaan in gelijke mate daadwerkelijk over tot bezoek. Omdat populaire kunst meer geïnteresseerden telt, telt het ook meer bezoekers.
Circa twee derde van de geïnteresseerden gaat niet over tot bezoek. 'Het kwam er gewoon niet van' is de meest genoemde reden. Dit duidt op een gebrek aan urgentie of prioriteit. Een sterke interesse vergroot de kans op bezoek en verhoogt de bezoekfrequentie. Het culturele veld staat daarmee voor de uitdaging de interesse van (potentiële) bezoekers verder aan te wakkeren.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Andries van den Broek
UitgeverijSociaal En Cultureel Planbureau
Vertaler(s)Julian Ross
ISBN9789037706543
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's151
Verschijningsdatum
SerieSCP-publicatie
Afmetingen242 x 172 x 10 mm.
Gewicht308 gr.  

Recent bekeken producten