SCP-publicatie Sturen op geluk

Ad Bergsma, Boerefijn Jacqueline, Cretien van Campen, Jeroen Boelhouwer • Paperback

€ 17,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De economische crisis loopt gelijk op met de idee dat het in ons in sociaal opzicht steeds slechter afgaat. Hufterigheid en verruwing grijpen om zich heen en we hebben weinig vertrouwen in de toekomst. Is dat eigenlijk geen ideale voedingsbodem voor een overheidsbeleid dat geluk wil stimuleren? Immers: kunnen we het geldgebrek als gevolg van de economische crisis niet compenseren door onze schaarse middelen te besteden aan zaken die een hoger rendement in de vorm van meer geluk opleveren?
Zo eenvoudig is dat overigens niet: de Nederlandse overheid stuit op de moeilijkheid dat de ruimte voor verbetering beperkt is. Verreweg de meeste Nederlanders zeggen van zichzelf dat ze gelukkig zijn. Hoe kan je in een land dat een hele reeks fraaie statistieken kan voorleggen, nog komen tot substantiële verbeteringen van het geluksgevoel?
In deze bundel, die een weerslag vormt van de SCP-conferentie 'Sturen op geluk' uit november 2011, wordt vanuit de economie en de sociale wetenschappen een poging gedaan deze vraag te beantwoorden. Er worden actuele geluksbevorderende initiatieven beschreven in gemeentebeleid, gezondheidszorg, werk en onderwijs.

Details:

Auteur(s)Ad Bergsma, Boerefijn Jacqueline, Cretien van Campen, Jeroen Boelhouwer
UitgeverijSociaal En Cultureel Planbureau
ISBN9789037706086
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's100
Verschijningsdatum
SerieSCP-publicatie
Afmetingen240 x 170 x 8 mm.
Gewicht234 gr.

Recent bekeken producten