SCP-special Sporten gemeten

Annet Tiessen-Raaphorst, Koen Breedveld • Paperback

€ 18,50

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De vraag hoeveel mensen aan sport doen, is gemakkelijk gesteld. Is het antwoord in de praktijk ook zo makkelijk te geven? Een wandeling: is dat sport of een vorm van recreatie? En een potje wii¿en in de huiskamer? Sport of gamen? Doe je alleen maar aan sport in een officiële sportaccommodatie? Of is sportbeoefening op andere locaties zoals thuis, in het buurthuis of in het park ook te bestempelen als sport?

Er bestaan geen formele registers waaruit het aantal of het aandeel sporters kan worden afgeleid. Men is aangewezen op bevolkingsonderzoeken, waarvan de uitkomsten echter variëren. In deze publicatie worden ¿ door verscheidene kleinere studies bijeen te brengen ¿ oorzaken van die variaties in sportdeelname zichtbaar gemaakt. Daarbij wordt ingegaan op verschillende fases van onderzoek:
- steekproeftrekking en veldwerk: hoe worden respondenten geworven en benaderd;
- vraagstelling: welke vragen worden gesteld;
- analyse: hoe worden analyses uitgevoerd en welke keuzes worden daarbij gemaakt.

Het doel is niet om het ultieme antwoord te geven op de vraag hoeveel sporters Nederland telt. Wel wordt beoogd onderzoekers een hand te reiken bij het opzetten van en rapporteren over hun onderzoek, en beleidsmakers bij het interpreteren van de betreffende uitkomsten.

Details:

Auteur(s)Annet Tiessen-Raaphorst, Koen Breedveld
UitgeverijSociaal En Cultureel Planbureau
ISBN9789037703580
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's100
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 170 x 9 mm.
Gewicht240 gr.  

Recent bekeken producten