Seksuele disfuncties

Jacques van Lankveld, Moniek ter Kuile, Peter Leusink • Paperback

€ 46,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Seksuele disfuncties is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Elke stoornis bevat een beschrijving van de fenomenologie, de prevalentie en incidentie, en een beknopt overzicht van de somatische en psychologische etiologie. Daarna volgen de diagnostiek en de behandelingsmogelijkheden. Elk hoofdstuk biedt vervolgens een beknopt overzicht van de state-of-the-art: wat weten we over deze seksuele stoornis en wat behoeft verder onderzoek.

Naast de tekst bevat elk hoofdstuk een beslismatrix waarin de te volgen strategieën in diagnostiek en behandeling beknopt worden weergegeven. De matrix duidt aan welke interventies bruikbaar zijn in 1e of de 2e lijnshulpverlening, voorzover dit mogelijk is.

De competenties waarover de clinicus beschikt zijn bepalend of een bepaalde interventie door hem of haar kan worden toegepast. De instructies voor oefeningen behorend bij de verschillende interventies worden integraal beschikbaar gesteld. Bestaande goedgekeurde richtlijnen voor diagnostiek en behandeling zijn als uitgangspunt genomen voor de behandeling van elke stoornis.

Dit boek is bestemd voor de verschillende professionals op het gebied van de seksuele gezondheidszorg.

Details:

Auteur(s)Jacques van Lankveld, Moniek ter Kuile, Peter Leusink
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031384013
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's238
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 14 mm.
Gewicht444 gr.  

Recent bekeken producten