Slim Beleid

Eleonoor van Gerven • Paperback

€ 38,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Slim Beleid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Basisscholen hebben als opdracht passend onderwijs te bieden aan alle leerlingen die zijn ingeschreven bij de school.
Voor zorgleerlingen moet de begeleidingsstructuur zijn vastgelegd in een zorgplan. Hoogbegaafde leerlingen vallen onder de categorie zorgleerlingen ­omdat zij speciale pedagogische en didactische ­behoeftes hebben. Voor hen dient het onderwijs en de begeleiding die zij krijgen dus ook vastgelegd te zijn in een plan.
Een beleidsplan of een zorgplan voor hoogbegaafde leerlingen is daarom geen luxe. Maar waar moet een team allemaal aan denken als het zo¿n plan wil gaan opstellen? Voor de meeste schoolteams betekent het ontwikkelen van een plan kijken naar zichzelf, kijken naar leerlingen en kijken naar het begrip passend onderwijs. Dat roept vragen op zoals ¿Hoe protocolleren we signalering en diagnostiek?¿ ¿Wanneer vinden wij dat we passend onderwijs bieden?¿ ¿Welke keuze­mogelijkheden zijn er voor begeleidingsvormen?¿ en ¿Hoe gaan we om met leertijdverkorting?¿
'Slim Beleid' is geschreven om schoolteams te helpen om tot een goed beleidsplan ten behoeve van de hoogbegaafde leerlingen te komen. Uitgangspunt is dat er een doorgaande lijn in de aanpak moet ontstaan die aansluit bij de bestaande manier van onderwijs geven op elke school. Beleid voor één specifieke groep leerlingen mag nooit betekenen dat het hele onderwijssysteem binnen een school op zijn kop wordt gezet, maar moet wel betekenen dat gestreefd wordt naar onder­wijs dat goed is voor de leerling en de ­leerkracht. "

Details:

Auteur(s)Eleonoor van Gerven
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023244431
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's158
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 164 x 10 mm.
Gewicht356 gr.  

Recent bekeken producten