Spinoza's intuitie

Jan Knol • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 11,60

Overal elders € 14,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De filosofische inzichten van Spinoza maken voor iedereen het hoogste geluk bereikbaar, maar dat is niet iets wat iedereen zomaar ten deel valt. In dit boek licht Jan Knol toe hoe we het kunnen bereiken.
Spinoza onderscheidt drie soorten kennis. De eerste soort is de verbeelding, waarmee we ons met alledaagse versnipperde informatie een beeld vormen van de werkelijkheid, De tweede soort is de reden waarmee we de overeenkomsten en de verschillen tussen dingen zien, en waarmee we verbanden kunnen leggen. De derde en hoogste soort kennis is de intuïtie. Daarmee krijgen we inzicht in de totale samenhang van de dingen en het besef verbonden te zijn met God ofwel de Natuur. En dat levert de hoogste vorm van geluk op.
Gebruikmakend van voorbeelden uit het werk van Spinoza legt Jan Knol uit hoe deze drie soorten kennis zich tot elkaar verhouden, en wat de waarde ervan is. Voor het gemak van de lezers somt hij de plaatsen op waar Spinoza zich zijn werken expliciet uitspreekt over de intuïtie. Dit is nog niet eerder gedaan.

Details:

Auteur(s)Jan Knol
UitgeverijWereldbibliotheek
ISBN9789028422698
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's143
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 15 mm.
Gewicht190 gr.  

Recent bekeken producten