Springtij - grote letter uitgave

Femke Roobol • Hardcover

€ 46,50

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen

Springtij - grote letter uitgave is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

's-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster
Catharina uit Dordrecht.
Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. 'Saartje en haar moeder' staat er op. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder? Al Sara's zekerheden vallen weg. Langzaam komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen. Haar verleden, maar ook haar toekomst. Met de hulp van Catharina gaat ze op zoek naar de waarheid.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een indringend familieverhaal ten tijde van de watersnoodramp

Femke Roobol maakte op mij diepe indruk met haar debuutroman De laatste winter, waarin ze de Hongerwinter van 1944-1945 en de gevolgen van de razzia in Putten beschrijft. Met Springtij duikt ze opnieuw de geschiedenis in. Deze keer is de watersnoodramp in Zeeland het decor van een indringende en intrigerende familiegeschiedenis. Roobol weet heel goed de tijdsgeest tijdens en na de ramp in de jaren vijftig te beschrijven. Aan de hand van twee vrouwelijke hoofdpersonages doet ze verslag van een trieste familiegeschiedenis. Zo’n boek waarbij je zo snel mogelijk door wil lezen om de weten wat er uiteindelijk gebeurt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Femke Roobol
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036429399
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's580
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 168 x 55 mm.
Gewicht1159 gr.  

Recent bekeken producten