Staat geschreven

Erik Drenth, Jaap Marinus • Paperback

€ 9,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Staat Geschreven' is een christelijk weblog dat in korte tijd een trouw lezerspubliek kreeg. De ontvangst van de Webfish Award 2011 droeg daar in belangrijke mate aan bij. Deze prijs wordt jaarlijks door de IKON uitgereikt aan de beste christelijke bijdragen op internet binnen het Nederlandse taalgebied. Menig christen, atheïst of ietsist neemt een kijkje op www.StaatGeschreven.nl om te zien hoe de jonge theologen Erik Drenth en Jaap Marinus op scherpzinnige en lichtvoetige wijze de 'christelijke actualiteit' bespreken, columns en recensies schrijven en elkaar 'theologisch de maat nemen'.
Het boek Staat geschreven staat inhoudelijk los van de website. Beide heren willen 'een steek dieper spitten' en dagen elkaar uit om open te zijn over de dingen die ze zeker menen te weten, de zaken waar ze vast op blijven vertrouwen en de waarheden waar ze hevig aan zijn gaan twijfelen.
Erik en Jaap zijn twee theologen, met totaal uiteenlopende opvattingen over tal van onderwerpen. In dit boek nemen ze afscheid van Grote Woorden en gaan ze op zoek naar een gezamenlijke basis. Dit alles doorspekt met een gezonde dosis humor en zelfrelativering.

Interessant voor paneldiscussies, (bijbel)studiegroepen, kerkleiders, theologiestudenten, theologen.

Erik Drenth (1983) is theoloog en journalist, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richting Nieuwe Testament, onderwerp: tongentaal in de vroege kerk. Erik is getrouwd en heeft een zoon.
Jaap Marinus (1983) is theoloog, afgestudeerd aan de Christelijke Hogeschool in Ede met het Wetenschappelijk Traject als specialisatie en is afgestudeerd op een onderzoek naar de geloofwaardigheid van grote woorden in deze postmoderne tijd in de kerk. Jaap is getrouwd.

Details:

Auteur(s)Erik Drenth, Jaap Marinus
UitgeverijArk Media
ISBN9789033800092
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's96
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 140 x 11 mm.
Gewicht183 gr.  

Recent bekeken producten