Stad in brand

Garth Risk Hallberg • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Stad in brand is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Oudejaarsavond 1976, vlak voor middernacht. New York staat op scherp. Te midden van het vuurwerkspektakel klinkt vanuit Central Park een pistoolschot. En dan nog een.

De zoektocht naar de dader brengt een aantal onvergetelijke personages bij elkaar, uit allerlei uithoeken van de stad: Regan en William Hamilton-Sweeney, de gebrouilleerde erfgenamen van een van de grootste fortuinen van de stad; Keith en Mercer, de mannen die hen, in voor- en tegenspoed, liefhebben; Charlie en Samantha, twee tieners uit de voorsteden, aangetrokken door de New Yorkse punkscene; een obsessieve journalist; diens idealistische buurvrouw en de rechercheur die probeert te achterhalen wie van hen mogelijk betrokken is geweest bij het schietincident. Al deze levens zijn met elkaar verbonden. Wanneer het licht uitvalt tijdens de beruchte black-out van 13 juli 1977, worden al deze levens voorgoed veranderd.

Dit boek in de pers

Adembenemende scènes. Stad in brand is een gulle ode aan The Big Apple.  
Knack  

Op alle niveaus tomeloos ambitieus.  
NRC Next  

Er is bijna geen zin te ontdekken die niet zorgvuldig gecomponeerd is. [...] Een tour de force.  
The New York Times  

Stad in brand is een groots, ambitieus, ontzagwekkend, stijlvol en hartverscheurend debuut, een wonderbaarlijke virtual reality machine die de lezer terugvoert naar het New York van de jaren 1970.  
The New York Times  

Een mateloos boek waarin New York met verbijsterend aplomb tot leven komt. Groots en ambitieus romandebuut van Garth Risk Hallberg  
De Volkskrant  

Verbijsterend knap. Hier is iemand aan het werk die precies weet bij welke reuzen hij op de schouders staat. Iemand die overduidelijk zijn research heeft gedaan ook. Maar die met al die bouwstenen zijn eigen even romantische als onsentimentele versie van de stad in punktijden optrok, waar je als lezer ruim duizend paginas lang in lijkt te wonen.  
Het Parool  

Het is een levendig stadsportret van het New York eind jaren zeventig, waarin de stad zuchtend verkruimelt onder drukgs, armoede en wanorde. Dat vunzige New York spat van de paginas.  
Trouw  

Dit is het soort debuut dat maar eens in de 20 jaar voorbij komt. Een boek waar iedereen die het leest verliefd op wordt. [...] Een op-het-puntje-van-je-stoel-spannend epos, even beheerst geschreven als ambitieus.  
ELLE  

Laat je alsjeblieft niet ontmoedigen door de intimiderende omvang, want dit debuut van de Amerikaan is ongelooflijk de moeite waard. Stad in brand is een in alle opzichten grootse roman.  
JAN  

Een verbluffende prestatie.  
VPRO Gids  

Grandioos… Stad in brand is een buitengewone prestatie.  
WASHINGTON POST  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jaren 70
  • romans over New York

Details:

Auteur(s)Garth Risk Hallberg
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Harm Damsma, Niek Miedema
ISBN9789025446086
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen229 x 150 x 59 mm.
Gewicht1475 gr.  

Recent bekeken producten