Stomme stenen

Annemarie Brinke Ten • Hardcover

€ 8,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Rijen met stenen liggen al klaar. Maar het zijn er nog lang niet genoeg. Vader en moeder zijn zo hard aan het werk. Hij moet ook meehelpen. Tariq probeert op te staan, maar het lukt hem niet. Zijn benen zijn zo zwaar! En hij kan ook niet goed uit zijn ogen kijken. Het lijkt wel of ze helemaal dicht zitten. Maar hij kan hier toch niet zo blijven zitten? Straks komt de bewaker en dan krijgt hij ervan langs. Weer probeert Tariq op te staan. Hij krijgt geen beweging in zijn benen. Help! wil hij roepen, maar er komt ook geen geluid uit zijn keel. En zijn vader en moeder kijken niet eens naar hem. Ze werken en werken maar door. De ene steen na de andere komt er te liggen. De ene rij na de andere."

De 12-jarige Tariq woont in India en leeft een normaal leven. Een saai normaal leven, vindt hij vaak. Maar wanneer Tariqs zus trouwt, sluit hun vader een lening af om de bruiloft te betalen. Zonder dat vader het beseft, wordt zijn hele gezin slaaf van de geldschieter. Om het bedrag terug te betalen moeten ze gaan werken in een steenfabriek. Uiteindelijk moet Tariq zelfs stoppen met school. Stapels met stenen maakt Tariq , elke dag opnieuw. Maar als hun loon wordt uitgekeerd, is het zo weinig dat Tariq zich begint af te vragen of het hun ooit zal lukken weer vrij te worden... Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Indiase Raja. Hij werd uiteindelijk bevrijd door International Justice Mission en strijdt nu als advocaat tegen de schending van mensenrechten. Een aangrijpend verhaal voor kinderen vanaf 11 jaar. Een boek over toekomstdromen, onrecht, moderne slavernij en de impact van hulpverleners die daartegen strijden.

Annemarie ten Brinke is kinderboekenauteur, moeder en basisschoolleerkracht. Haar hele gezin is actief betrokken bij het werk van IJM. Uitgegeven in samenwerking met International Justice Mission (IJM). IJM stelt bij dit boek lesbrieven beschikbaar, kan gastlessen geven en beschikt over materiaal voor spreekbeurten.

Details:

Auteur(s)Annemarie Brinke Ten
IllustratorLiza-Beth Valkema
UitgeverijArk Media
ISBN9789033833274
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's96
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
Afmetingen248 x 161 x 16 mm.
Gewicht423 gr.  

Recent bekeken producten