Strohalmen voor de lezer

Joseph Brodsky • Hardcover

€ 59,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Strohalmen voor de lezer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Strohalmen voor de lezer biedt een uitgebreid en representatief overzicht van de poëzie van Nobelprijswinnaar Joseph Brodsky. Deze selectie bevestigt Brodsky’s unieke positie in de wereldliteratuur: een moderne dichter met een grote passie voor de klassieke literatuur en een noodgedwongen politiek denker die in veel van zijn uitingen de kracht van het geschreven woord bezingt. Met deze monumentale uitgave wordt eindelijk eer gedaan aan de rijkdom, de emotionele zeggingskracht en de ironie van deze onvergelijkbare dichter.

Veel van de gedichten in Strohalmen voor de lezer verschijnen voor het eerst in vertaling. De nieuwe vertalingen zijn van de hand van Margriet Berg, Jan Robert Braat, Anneke Brassinga, Het Gents Collectief van Poëzievertalers, Arthur Langeveld, Anne Stoffel, Marja Wiebes en Peter Zeeman.

Kees Verheul, slavist, schrijver en vertaler, verzorgde de redactie en de samenstelling en voorzag het geheel van annotaties en een verantwoording.

Dit boek in de pers

Wij allen zijn opdrogende penseelstreken van de tijd  
NRC  

De verslavende poëzie van Joseph Brodsky samen in magistrale bundel  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Magistrale verzamelbundel van de Russische dichter Joseph Brodsky.

De Russische dichter Joseph Brodsky heeft in 1972 Rusland verlaten en zich in de Verenigde Staten gevestigd. In 1987 krijgt hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij zou zijn turbulente leven als onderwerp van zijn gedichten hebben kunnen nemen. Succes verzekerd. Maar hij deed het niet! In plaats daarvan gebruikte hij zijn poëtische gaven om thema’s als liefde, politiek, geschiedenis en filosofie tot onderwerp te nemen. Zijn toon is onnadrukkelijk. Hij schrijft woordenrijke zinnen waar je in eerste instantie moeilijk wijs uit wordt. Complex, schijnbaar onpersoonlijk en laconiek. Maar daaronder is het uiterst intellectueel. Brodsky heeft een bijzondere band met Nederland, ontstaan door zijn vriendschap met samensteller van deze bundel Kees Verheul. Via hem heeft Brodsky Nederlandse poëzie vertaald. In een interview noemde hij ‘Awater’ van Martinus Nijhoff een van de grootste dichtwerken uit de 20ste eeuw. Aan deze verzamelbundel hebben Nederlands beste vertalers meegewerkt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Joseph Brodsky
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023483397
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's1152
Verschijningsdatum
SerieSlavische Cahiers
Afmetingen222 x 145 x 55 mm.
Gewicht1032 gr.

Recent bekeken producten