Supervisie in actie

Erik de Haan • Hardcover

€ 34,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Supervisie in actie helpt professionele supervisors, adviseurs en coaches bij de ¿zorg voor zichzelf¿: de kunst om je te verbeteren met hulp van ervaringen uit de eigen praktijk.

Zorg voor zichzelf (epimeleia heautou) was voor de oude Grieken een leidend principe voor kwaliteit van leven en voor professioneel werken. Plato¿s dialoog Alcibiades laat zien hoe deze toekomstige generaal de zorg voor zichzelf wordt bijgebracht door ¿supervisor¿ Socrates. Hij baseert de ¿zorg voor zichzelf¿ op het bekende ¿ken jezelf¿ (gnoothi seauton) van het orakel van Delphi.

Supervisie is een vak vol tegenstrijdigheden. Het levert een regelmatige ¿wasbeurt¿ aan adviseurs en coaches die zich blootstellen aan besmettelijke organisatiedynamiek. Het borgt de kwaliteit van hun professionele praktijk via strenge monitoring en het verpleegt hun wonden. Maar supervisie is ook een unieke vrijplaats om dát te ontwikkelen waar we allemaal beter in willen worden: onze persoonlijke relaties. En supervisie is samen met een gelouterde collega de angst voor het onbekende overwinnen.

Erik de Haan vraagt van supervisors om:
- te luisteren naar wat hun eigen emoties hen vertellen;
- hun supervisierelatie te spiegelen aan de relaties van hun supervisant;
- compassie te ontwikkelen bij het zorgen dat anderen voor zichzelf zorgen;
- twijfel uit te nodigen, spanning te verdragen, en geduldig te wachten op de vondst die nooit uitblijft.

Supervisie in actie is een boek voor alle professionals die goed willen zorgen voor zichzelf en die andere adviseurs en coaches daarbij willen helpen.

Galilei zei ooit ¿Je kunt mensen niets leren. Je kunt ze alleen helpen het zelf te ontdekken¿. Erik de Haan kent zijn gelijke niet waar het gaat om coaches begeleiden op deze ontdekkingstocht, en hen aanmoedigen om zichzelf als instrument te gebruiken. Dit boek is onschatbaar voor adviseurs en coaches die meer willen leren van hun eigen ervaringen. ¿ Manfred Kets de Vries, Professor of Leadership Development, Insead

Erik de Haan is directeur van het Ashridge Centre for Coaching en adviseur voor organisatieontwikkeling bij Ashridge Consulting nabij Londen. In zijn rol als supervisor en programmaleider van de Ashridge Masters in Executive Coaching en van het Ashridge Postgraduate Certificate in Advanced Supervision gebruikt hij de methodes in dit boek. In Nederland geeft hij mede leiding aan de coachingprogramma¿s van Sioo en de Vrije Universiteit. Hij werkt daarnaast als psychodynamisch psychotherapeut.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Erik de Haan
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023247883
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen246 x 161 x 13 mm.
Gewicht439 gr.  

Recent bekeken producten