Sympathy for the Devil - Brian Jones: de biografie

Paul Trynka • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Sympathy for the Devil - Brian Jones: de biografie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De oprichting van The Rolling Stones is een van de grootste epische verhalen van de rock-'n-roll-geschiedenis. Niet Mick Jagger en Keith Richards stonden evenwel aan de wieg van de Rolling Stones, maar muzikaal genie, manipulator en (groot) drugsgebruiker Brian Jones, die in 1969 op 27-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in zijn zwembad. Deze biografie, het levensverhaal van Brian Jones, volgt naast de muzikale ontwikkeling de interne machtstrijd binnen de Rolling Stones in de beginjaren.

Biograaf Paul Trynka sprak tientallen 'ooggetuigen' als Keith Richards, Andrew Oldham en Marianne Faithfull over de controverse tussen de 'Glimmer Twins' - Jagger en Richards - en Brian Jones, over de machtsstrijd binnen de Stones, de onderlinge jaloezie en de seksuele escapades van de meest legendarische band uit de rockgeschiedenis. Tegelijk wordt duidelijk hoe groot en vernieuwend de invloed van Jones was op de muziek uit de eerste jaren van de Stones - denk aan de sitar in de Stones-klassieker Paint it Black. Gesprekken met vrienden, familie, vriendinnen, minnaressen en collega-muzikanten completeren het beeld van het muzikale genie Brian Jones, een visionair, maar ook iemand die ontegenzeglijk werd gehinderd door onzekerheid, een slepende drugs- en alcoholverslaving en een ronduit zelfdestructieve persoonlijkheid.

Paul Trynka is een toonaangevende Engelse popjournalist en de biograaf van David Bowie en Iggy Pop.

'Fascinerend. Het postmoderne tijdperk van de jaren vijftig en zestig komt op een buitengewoon beeldende manier tot leven.' MOJO

Dit boek in de pers

De vele compottheorieen rond zijn verdrinkingsdood (Brian Jones, red.) - kort nadat hij als zielig wrak uit de band was gezet - worden door Trynka vakkundig weerlegd.  
NRC  

Een boeiende biografie over verspild talent.  
Algemeen Dagblad  

Na een leven vol ellende had voormalig Rolling Stone Brian Jones dat geluk: Paul Trynka schreef een prachtige biografie over hem.  
OOR  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken die rocken
  • verhalen over verslaving

Details:

Auteur(s)Paul Trynka
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Robert Vernooy
ISBN9789024567652
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's368
Verschijningsdatum
Afmetingen228 x 149 x 35 mm.
Gewicht641 gr.

Recent bekeken producten