Tegen het einde

J. Note • Paperback

€ 18,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Maurice Loterman komt in aanvaring met de benauwde onderwijswereld en krijgt zijn ontslag als leraar geschiedenis. Welke verwachtingen beschaamde hij, welke eisen vergat hij in te willigen - en hoe kan hij verder? Jaren later blikt hij terug, in een verhaal van politiek, woede en liefde. Aan het begin lijkt het einde dichterbij, aan het einde is er een begin. Iemand die zich al afwendde van de wereld raapt nieuwe moed bij elkaar.

Dit boek in de pers

Met groot stilistisch vernuft laat hij zijn hoofdpersoon fulmineren tegen taalverloedering, volksverlakkerij door politici en reclamemakers en het heersende cultuurpessimisme (tot niemendal verplichtende cultuur-om-de-cultuur). En dit alles op erudiete, originele en vaak humoristische wijze.  
De Volkskrant  

Kleine, verscholen essays doen hersens kraken in verdacht makkelijk te lezen roman. (...) Een gewaagd stukje proza, voor de auteur, èn de lezer.  
Het Financieele Dagblad  

Iedere zin, iedere alinea zindert van woede, verdriet, hartstocht of weerzin (...) Het revolutionaire elan van deze roman vervult de lezer met vrolijke opstandigheid.  
De Groene Amsterdammer  

Details:

Auteur(s)J. Note
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023429852
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's206
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 137 x 20 mm.
Gewicht295 gr.  

Recent bekeken producten