Tegenlicht

Esther Verhoef • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.
Bestellen

Tegenlicht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een meeslepende roman over de verstrekkende gevolgen van een ontregelde jeugd. Vera Zagt heeft het niet gemakkelijk gehad als kind. Haar moeder zat vaker in een psychiatrische inrichting dan dat ze thuis was, haar autoritaire vader behandelde haar alsof ze een van zijn rekruten was en gepest worden op school was ook eerder regel dan uitzondering. Als volwassene heeft Vera nog altijd een beschadigd zelfbeeld. Ze is inmiddels twintig jaar samen met Lucien Reinders, een succesvol ondernemer. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotografe en haar huis zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt. Wanneer de relatie met Lucien onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en vlucht in een buitenechtelijke verhouding. Dan gebeuren er meer dingen waardoor ze langzaam maar zeker de controle verliest. Vera zal zich moeten losmaken van haar traumatische ervaringen en haar zorgvuldig opgebouwde muren moeten afbreken. Vera moet leren leven en vertrouwen krijgen. Maar is het daarvoor niet te laat?

Dit boek in de pers

Een verrassende roman met twists en turns.  
Flair  

Esther Verhoef bewijst met Tegenlicht dat ze geen moord en doodslag nodig heeft om de lezer te kunnen blijven boeien. De stijl is – net als bij haar thrillers – bondig en gericht op de psyche van de hoofdpersoon, maar het onderwerp is loodzwaar. Ik wilde het boek uitlezen, maar ik kon het af en toe bijna niet aan hoe verdrietig het verhaal was.  
CHICKLIT.NL  

Tegenlicht is een indringend verhaal over een vrouw die zich probeert los te maken van haar ontregelde jeugd. Meeslepend, en met een thrillerachtige spanningsboog.  
JAN  

Langzaam wordt duidelijk dat de manier waarop Vera zich indekt in het leven, voortkomt uit het gruwelijke, onveilige leven dat ze als kind leidde. Natuurlijk gebeurt er van alles waardoor haar leven totaal overhoop wordt gehaald, en dat is door allerlei plotwendingen best spannend. Het probleem is dat het allemaal zo expliciet gemaakt wordt. Niet alleen de problematiek van Vera. Alles. Er wordt letterlijk niets aan onze verbeelding overgelaten.  
NCRV GIDS  

Na haar succesvolle thrillers heeft Esther Verhoef nu een psychologische roman geschreven die er niet om liegt.  
RED  

Een meeslepende roman over de verstrekkende gevolgen van een ontregelde jeugd. Met haar veelgeprezen inlevingsvermogen weet Esther Verhoef in de huid van haar personages te kruipen en legt ze op indringende en genadeloze wijze pijnlijke emoties bloot.  
DIZZIE.NL  

Lezers zullen meegezogen worden in de ontroerende en aangrijpende wereld van Vera Zagt en meevoelen met het leed wat haar achtervolgt.  
TWENTSCHE COURANT  


Reviews & recensies

Het boeiende romandebuut van Esther Verhoef

Dat Esther Verhoef goed is in thrillers, dat wisten we natuurlijk al. Dit keer brengt ze een roman uit. Haar eerste. Spannend dus. Want een goede thrillerschrijfster zijn, betekent niet automatisch een romansucces. Ik was aangenaam verrast door het boeiende, deels op haarzelf gebaseerde verhaal, over het meisje Vera dat gepest wordt als kind. Dit deel is autobiografisch; ook Verhoef heeft vroeger de nodige pesterijen moeten doorstaan. Vera wordt als volwassen vrouw (inmiddels fotografe, hetzelfde beroep dat Verhoef 20 jaar heeft gehad) geconfronteerd met haar verleden. Er wordt een schrijnend beeld neergezet van hoe jeugdige pesterijen kunnen doorwerken in een volwassen leven. Het eerste deel van het boek  wordt afwisselend door de jonge Vera en de volwassen Vera verteld en is daardoor heel levendig. Later komen beide verhaallijnen bij elkaar en volgt de ontknoping zoals je die van een thrillerschrijfster mag verwachten. Verhoef houdt in dit boek een hele expliciete vertelstijl aan, er wordt weinig aan de verbeelding overgelaten. Dat kan wel eens gaan kriebelen. Verder is Tegenlicht een mooi meeslepend verhaal, een waardig romandebuut van een bewezen goede schrijfster.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over onzekerheid
  • romans over traumatische gebeurtenissen

Details:

Auteur(s)Esther Verhoef
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041424006
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's563
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 137 x 47 mm.
Gewicht733 gr.  

Recent bekeken producten