Theorie rijbewijs b voor laaggeletterden

A. Dries, An. Dries, Sonja Beelaert • Paperback

€ 39,75

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het gebrek aan een rijbewijs B is een duidelijk struikelblok op de arbeidsmarkt en een persoonlijke beperking in de mobiliteit en autonomie van de persoon in kwestie. Niet iedereen kan deze drempel eenvoudig overwinnen. Het theoretische examen voor een rijbewijs B veronderstelt niet alleen kennis van de theorie. Ook een goed taalgebruik, ruimtelijk inzicht en een vlot analytisch vermogen zijn voorwaarden om te slagen. Hierdoor vallen heel wat mensen uit de boot voor wie de vereiste talenkennis en ritme bij het examen te hoog liggen. Wij denken hier in het bijzonder aan personen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn.

Dit boek wil de slaagkansen verhogen van laaggeletterden bij het examen theorie rijbewijs B. Het is een ondersteunende gids voor lesgevers en bevat handige leerinstrumenten, afgestemd op de doelgroep. Taalondersteuning en ruimtelijk inzicht komen hierbij uitgebreid aan bod. Deze publicatie is geen alternatief handboek theorie rijbewijs B, maar werkt aanvullend op de bestaande handboeken. Een thematische, modulaire indeling zorgt ervoor dat u als lesgever vrij kan kiezen bij welk handboek u het ondersteunend materiaal gebruikt. De gids bevat ook een visueel woordenboek met basisterminologie gericht op het behalen van het rijbewijs B. Dit werk is tot stand gekomen vanuit de praktijk van het taalondersteunend lesgeven. We baseren ons op bestaand materiaal, ervaring van partnerorganisaties en de praktijkervaring bij Levanto.

Over de auteurs:

SONJA BEELAERT heeft 15 jaar ervaring als lesgeefster, waarvan 10 jaar specifiek aan een laaggeschoolde en laaggeletterde doelgroep. Ze startte bij Levanto als lesgever-ontwikkelaar en ontwikkelde de voorbije jaren meerdere lessenpakketten met het accent op taalondersteuning.

AN DRIES is projectontwikkelaar bij Levanto en coördineert interne en externe projecten gericht op verbetering en vernieuwing

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)A. Dries, An. Dries, Sonja Beelaert
UitgeverijAcco, Uitgeverij
ISBN9789033484940
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Afmetingen245 x 171 x 12 mm.
Gewicht384 gr.  

Recent bekeken producten