Thomas Piketty's Kapitaal

Victor Broers • Paperback

€ 

Thomas Piketty's Kapitaal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kapitaal in de eenentwintigste eeuw van Thomas Piketty heeft wereldwijd het debat over economie en welvaart aangezwengeld. Volgens Piketty ontstaat er namelijk mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien. Die ongelijkheid in inkomen en welvaart heeft al eerder aan de basis gestaan van grote sociaal-politieke veranderingen, en dat kan zo weer gebeuren, stelt Piketty.

Victor Broers neemt de lezer op toegankelijke wijze mee in deze complexe discussie, die veel meer aspecten behelst dan alleen economische. Want wat bedoelt Piketty nu eigenlijk? En wat moeten we hier in Nederland uit zijn verhaal concluderen? Naast een beschouwing van Piketty's bevindingen en die van zijn vele criticasters, voorziet Broers het debat van context en schetst hij wat we ook in Nederland de komende jaren kunnen verwachten. Bestaat de door Piketty gestelde ongelijke verdeling van kapitaal? Is het erg als welvaart ongelijk verdeeld is? En wat kunnen we in Nederland met deze informatie?

Victor Broers (1983) werkte als jurist en adviseur bij het ministerie van Financiën. Tegenwoordig is hij start-up-consultant en ondernemer. Broers publiceerde eerder Europa in het rood, over de gevolgen van de economische crisis voor Europa.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het boek Pikkety's Kapitaal in de eenentwintigste eeuw helder samengevat

Thomas Piketty's radicale economische relaas heeft alle mediakanalen overgenomen als een virus. Van links tot rechts bestaan er ver uiteenlopende meningen, en zelfs president Obama lijkt nu de broodkruimels van Piketty te gaan volgen. Iedereen die het dikke 'Kapitaal in de eenentwintigste eeuw' in de winkel heeft zien liggen, weet echter dat het je daar niet zomaar in een avondje doorheen fietst! Daarom is Victor Broers heldere samenvatting van groot belang. Vloeiend weet hij Piketty's manifest en de gearticuleerde kritieken daarop uiteen te zetten. Broers heeft zelf echter wel een uiterst rechts-kritische blik op Piketty, iets wat af en toe doorschemert. Dit doet echter niet af aan zijn uiterst duidelijke samenvatting van de feiten.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • intelligente mannenzaken
  • boeken over politiek

Details:

Auteur(s)Victor Broers
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035142787
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.  

Recent bekeken producten