Tijd voor biodiversiteit

Flip Volckaert, Siska Waelkens • Paperback

€ 31,30

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waarom is biodiversiteit belangrijk? Sterven er echt zoveel soorten uit? Wat zijn de oorzaken van het verlies in biodiversiteit? En wat zijn de gevolgen? Wat kunnen wij doen?

We kunnen er niet omheen: er sterven dagelijks, misschien zelfs elk uur, soorten uit. Natuurlijke evenwichten raken verstoord, volledige ecosystemen zijn in gevaar. Dat is erg voor de natuur, maar ook voor het voortbestaan van de mens, want die heeft goed functionerende en stabiele ecosystemen nodig om in zijn basisbehoeften te voorzien. Zuiver water, voedselvoorziening, een stabiel klimaat, geneeskrachtige planten: het zijn allemaal dingen die we nodig hebben om te overleven en die we als evident beschouwen, maar die we slechts in stand kunnen houden als we de biodiversiteit niet verder laten aftakelen.

Dit boek geeft geen pasklare oplossingen, maar wil wel de actuele kennis over biodiversiteit beschikbaar maken voor iedereen die zich om onze planeet bekommert. Ecologen, evolutiebiologen, specialisten in systematiek, natuurontwikkeling of landbouw hebben de handen in elkaar geslagen om in begrijpelijke taal een overzicht te geven van de wetenschap van de biodiversiteit.

Over de auteurs:

SISKA WAELKENS is bio-ingenieur in de scheikunde en doctor in de landbouwwetenschappen. Sedert 1995 legt zij zich vooral toe op wetenschapscommunicatie, onder andere als redacteur van teksten voor het grote publiek.

FILIP VOLCKAERT is licentiaat in de biologie en doctor in de oceanografie. Zijn onderzoek spitst zich toe op de evolutiebiologie van vissen en hun parasieten.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Flip Volckaert, Siska Waelkens
UitgeverijAcco, Uitgeverij
ISBN9789033481093
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 162 x 11 mm.
Gewicht448 gr.  

Recent bekeken producten