Traagheid

Milan Kundera • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 11,99

Overal elders € 14,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Traagheid en snelheid, genot en extase, herinnering en vergetelheid. Daarover gaat Traagheid van Milan Kundera, de eerste Franse roman van de schrijver van De ondraaglijke lichtheid van het bestaan en Het feest der onbeduidendheid. Nu in een prachtige nieuwe vertaling van zijn vaste vertaler, Martin de Haan.
In Traagheid brengen Milan Kundera en zijn vrouw Vera de nacht door in een kasteel: een oase van rust in een voortrazende wereld. In datzelfde kasteel vindt ook een congres van insectologen plaats, dat voor de jonge Vincent uitmondt in een bizarre liefdesnacht. En zien we daar niet ook de achttiende-eeuwse Madame de T*** met de naïeve chevalier die ze heeft verleid? Drie nachten, die wervelend in elkaar overvloeien.

Dit boek in de pers

Scherpzinnig analyseert Kundera de moderne politieke, wetenschappelijk elite, die hij ziet als dansers, dansers voor een camera, alleen geïnteresseerd in hun eigen roem, om wille waarvan ze in het licht van de televisielampen de meest nobele, altijd "politiek-correcte" dingen roepen, terwijl ze van die dingen helemaal niets weten. Geen wonder dat Kundera met liefde teruggaat naar de achttiende eeuw, de tijd van de Verlichting, toen de libertijnse ideeën van Sade en anderen iets betekenden, terwijl alle fysieke onbeschaamdheden van nu slechts gericht zijn op onmiddellijke bevrediging: het orgasme.  
De Volkskrant  

Kundera formuleert nu de wet van Kundera: hoe langzamer het gebeuren, des te intenser de herinnering. En omgekeerd: hoe sneller men leeft, hoe makkelijker men vergeet. Waar zijn de flaneurs gebleven, die grasduinend en zonnekloppend door het leven slenteren?  
De Morgen  

Details:

Auteur(s)Milan Kundera
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Martin de Haan
ISBN9789026327780
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 131 x 17 mm.
Gewicht249 gr.

Recent bekeken producten